1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Valet i Munkedal: Intervju med Fredrik Vejdeland

Här följer en kanidatintervju med riksrådsmedlemmen och förstanamnet i Munkedals kommun.

Kan du presentera dig själv lite kort till att börja med?

Jag heter Fredrik Vejdeland. Jag fyller 44 år i höst och har varit en del av kampen för vårt folk i över halva mitt liv. Jag är stolt åttabarnsfar som gärna hittar på saker med familjen. Som person är jag trots all skit vi ser omkring oss positivt inställd till livet och kampen och tycker om utmaningar, något som hjälpt mig att fortsätta kämpa under alla år.

Varför ställer du upp i Munkedal istället för Kungälv i år?

Planen var att inte ställa upp överhuvudtaget då jag har andra tidskrävande uppgifter under valet. Men vi behövde en kandidat till i Munkedal och jag ställde såklart upp när jag fick förfrågan. Med det sagt så tror jag att Munkedal är en bättre ort än Kungälv för Motståndsrörelsen att ställa upp i. Vi har definitivt många sympatisörer i Kungälv, särskilt i Ytterby, men Munkedal är en mindre ort som står längre bort från den politiska makten och där vi dessutom har en stark kampgrupp som varit etablerad i flera år. Jag tror att det är på små orter på landsbygden där vi i framtiden kommer kunna etablera oss mest.

Kan du berätta lite om läget i Munkedals kommun? Vad har folket där för problem, hur är den politiska situationen och hur ser du på möjligheterna att komma in i kommunfullmäktige?

Munkedal är en liten kommun på drygt 11 000 invånare någon mil norr om Uddevalla. Staden är väldigt fin med Örekilsparken, älven som rinner igenom och vacker natur runtomkring. Jag vandrade Bohusleden där förra året och fick se rätt mycket av naturen omkring.

Ett stort problem är att det inte är så stor rörelse på torget. Det beror bland annat på att folk handlar på det stora köpcentret Torp, som ligger någon mil bort i grannkommunen, i kombination med att vi lever i en liberal demokrati där våra folkkamrater alienerar sig från varandra. Vår uppgift måste vara att skapa folkgemenskap igen genom att erbjuda mötesplatser där Munkedalsborna kan träffas och umgås.

I Munkedal är Sverigedemokraterna största parti, så det finns många röster som kan svänga åt vårt håll om folk inser att SD inte kommer förändra någonting.

Trots att Munkedal är en gemytlig stad så finns det gott om lögnaktiga politiker även där som tar de politiska besluten. Vi träffade på två sådana politiker när vi höll ett torgmöte i samband med Vänsterpartiets demonstration mot Nordiska motståndsrörelsen. En av dem var Vänsterpartiets gruppledare Malin Svedjenäs som med skamlösa lögner beskyllde Nordiska motståndsrörelsen för att ha hotat hennes barn. Sedan Miljöpartiets Hans-Joachim Isenheim som ljög om sina erfarenheter av NS-Tyskland, trots att han är född i fel decennium – tio år efter 1945. Att politiker i riksdagen ägnar hela sina dagar åt att ljuga vet vi, men det betyder inte att vi kan tolerera att de här människotyperna även letar sig in i mindre kommuner. Vi kommer inte acceptera det.

Kan du berätta lite om vad för politik du går till val på lokalt och i riksdagsvalet?

Mina kärnfrågor är Folk – Familj – Ett Fritt Norden. Väldigt kortfattat innebär detta att jag kommer göra allt i min makt för att garantera vårt folks intressen, att bedriva en politik som gynnar familjer samt att värna vårt lands oberoende från globalistiska krafter. Dessa kärnfrågor hade jag haft oavsett vilken kommun jag kandiderade i.

Förutom detta vill jag att Munkedal skapar meningsfulla sysselsättningar för ungdomar, något jag vet saknas i Munkedal. Ungdomar ska inte behöva ta sig till multikulti-förstörda Uddevalla för att de känner att de inte har något att göra i Munkedal. Jag har alltid varit intresserad av idrott så att driva frågor om idrotts- och föreningsliv känns naturligt. Om vi kommer in i kommunfullmäktige kommer vi nog garanterat själva starta någon form av verksamhet för svenska ungdomar i Munkedal med omnejd. Det må vara en fritidsgård för svenskar eller något annat.

Vad kommer du att göra om du kommer in i kommunfullmäktige? Hur kommer du ta tillvara på den plattformen?

Jag kommer självfallet försöka bedriva vår politik och få igenom motioner, även om jag gissar att man från politikerhåll kommer försöka se till att jag inte får något inflytande alls. Det passar mig ändå utmärkt om de inte vill vara min kompis, jag vill inte sitta och fika med folkförrädare.

Med det sagt finns det andra sätt att påverka där Nordiska motståndsrörelsen kommer kunna göra mycket mer skillnad än sådana som Sverigedemokraterna. Ett sätt är att agitera mot folkförrädarna och se till att det blir känt så att fler börjar ställa krav på de som tar de politiska besluten. Ett annat är att utnyttja den insyn jag får till att avslöja beslut som politikerna vill hålla hemliga från kommuninvånarna, exempelvis vilka bostadsområden som kommer att utsättas för tvångsintegration, vilka politiker som är mest drivande i folkutbytet och sådana saker. Framförallt kommer vi kunna agera blåslampa mot Sverigedemokraterna och se till att de radikaliseras, vare sig de vill eller inte.

Varför ska man rösta på Nordiska motståndsrörelsen istället för SD eller AfS?

Nordiska motståndsrörelsen är en organisation som funnits i 25 år och som under den tiden visat sig vara både livsduglig och på alla sätt pålitlig. De övriga två du nämner består av politiker. Med andra ord kan de tala om stoppad invandring eller återvandring vid ett val och öppen svenskhet eller minskad invandring vid ett annat. De kommer alltid kunna motivera sina svängningar med att det är någon ny taktik som kommer gynna folket, men vad det egentligen beror på är att de består av för många opportunister och för få idealister.

Att dessa två partier skulle använda sin plattform för att öka kunskapen om det judiska inflytandet, bidra till att göra sina anhängare revolutionärt sinnade eller på andra sätt verka för radikalisering av folket kan vi genom de ställningstaganden de redan gjort, räkna bort. Jag har kontakt med, eller respekt för, en del AfS:are men också SD:are som gör bra saker, men de sitter sällan i toppen. I toppen finns alltid politikertyperna som hela tiden försöker fundera ut vilka eftergifter man kan göra för att vinna ”framgång”. De båda aktörerna är dömda till undergång medan Nordiska motståndsrörelsen kommer finnas kvar och stå redo när de fallit.

Vad har Motståndsrörelsen för målsättningar i riksdagsvalet?

Vi kommer inte komma in i riksdagen det här valet och förmodligen inte heller nästa. Svenska folkets öde kommer heller inte avgöras i riksdagen. Att vi ställer upp i val handlar främst om att det ger oss en plattform att nå ut med vår politik. Det är dock inte alls någon bortkastad röst att rösta på Nordiska motståndsrörelsen i riksdagsvalet. Jag rekommenderar alla att läsa Simon Lindbergs artikel Tio anledningar att rösta på Nordiska motståndsrörelsen. En punkt jag ändå vill lyfta är att ett visst antal röster på oss kan sända chockvågor över hela landet och ge den sanna oppositionen (radikala nationella i allmänhet) väldigt stor uppmärksamhet och bekräftelse på att vi gör något bra när vi kämpar på varje dag mellan valen. Om en revolutionär och nationalsocialistisk organisation som Nordiska motståndsrörelsen får 10 000 röster är det större än om AfS får 1 procent eller SD över 20 procent.

Har Motståndsrörelsen ändrat strategi eller taktik detta valet jämfört med förra valet, hur i så fall?

Vi justerade lite när vi bestämda vilka orter vi skulle ställa upp på. Vi har medvetet valt än mindre orter och därmed ersatt Boden och Kungälv med Munkedal och Örkelljunga. Dessutom ställer vi upp där vi redan är starka och då blir också Ludvika och Vetlanda naturligt, för att kunna bli ännu mer etablerade, inte där vi är halvstarka och vill bli starka.

Jag tyckte att vi förra valet kanske fokuserade lite för mycket på detaljer inom den lokalpolitik vi ville föra medan vi inför detta val varit ännu mer radikala och rättframma i avgörande och större frågor. Vi har använt vår plattform bättre under detta val.

Tror du på en parlamentarisk seger eller kommer vi behöva ta till mer hårdföra metoder i slutändan? Eller finns det kanske andra sätt att ta makten?

Parlamentarisk seger är helt uteslutet, det är naivt, korkat och en form av självbedrägeri att tro att vi kommer kunna få absolut majoritet och rösta oss fram till total seger. Spelet är riggat av våra fiender och demografin är mot oss där miljontals främlingar importeras och där kvinnor till största delen röstar med de som har makten. När ekonomin krackelerat och samhället är i totalt kaos kommer vi kunna agera på riktigt, men vad har vi då för nytta av partier och politikertyper? De kommer bara utgöra hinder. Det ska sägas att det finns andra sätt än väpnad revolution att ta makten, men de vill jag inte avslöja här och nu. Jag tror motståndet kommer svälla och nå en kritisk punkt där systemet till slut kommer beskjuta befolkningen eller att systemet genom sina importerade horder av rasfrämlingar orsakat ett inbördeskrig i Sverige.

Slutligen vill jag avsluta med några snabba frågor:

Vilken musikgrupp eller artist gillar du mest?

Jag skulle vilja säga Wagner, om han räknas som artist men jag får nog säga Raubtier här.

Har du någon hobby?

Jag föredrar träning, läsning och vandring när jag har tid. Sedan uppskattar jag mental gympa genom sådant som Sudoku. De svåra med 25 siffror, inte de för amatörer.

Vilket landskap i Sverige är bäst?

Jämtland.

Vem är din största förebild?

Alla som kämpar för vårt folk och gör det bättre och är mer offervilliga än mig.

Titel:Valet i Munkedal: Intervju med Fredrik Vejdeland Författad av:Redaktionen Publicerad:2022-09-05 Uppdaterad:2022-09-05

Läs också: